Address: Riddargatan 12, Stockholm 08-6114300

Body & Mind

I SOMA MOVE förenas rörelse och kunskap, en praktik grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Rörelserna avlöser varandra och är inte så noggranna i sin teknik och placering som de är engagerade och lustfyllda. Händer och grepp är tongivande och varje rörelse seglar på kraftfulla andetag.

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan.

Passbeskrivningar

GREEN 

Här jobbar vi med att förbättra rörligheten i kroppens muskelkedjor och rörelsemönster genom dynamiska övningar, statisk stretch eller uppmjukande av bindvävsstrukturen med hjälp av olika redskap. Detta är lågintensiva klasser som passar alla oavsett mål och nivå!

 • Mobility- rörlighetsträning samt ledmobilisering
 • Yoga- rörlighet, styrka för muskler, leder och skelett.

 

BLUE

Under våra blå klasser jobbar vi med att förbättra teknik för kroppens grundliga rörelsemönster; knäböj, utfall, gång & löpsteg, fällning i höftled, rotationer samt press och drag. Vi har även klasser som är inriktade mot att förstärka hjärtats slagvolym. Där arbetar vi med konditionen genom olika övningar som utmanar kroppens och hjärtats cirkulationsförmåga.

 • FullBody –  Helkroppsträning med inslag av kroppens alla grundrörelser press, drag och rotation.
 • Cardio – Konditionsträningspass med variation i intensitet och arbetstid.
 • Strenght & Positioning – Med hjälp av bland annat skivstänger lär du dig här vilken balans och vilka tyngdpunkter som är viktiga för att generera explosivitet. Samtidigt arbetar du här med både dynamisk och isometrisk styrka.
 • Running- Utomhuslöpning (endast under vår, sommar och höst)
 • SomaMove– Dynamisk atletisk helkroppsträning, kroppen som verktyg och du tränar rörlighet, koordination, balans, styrka, kondition.
 •  Movement Quality- Öka kvalitet, kapacitet och effektivitet i dina rörelsemönster genom styrka, kroppskontroll och rörlighet

 

RED

 • Klasser där vi utmanar kroppen genom tuffa övningar som kräver rörlighet och kroppskontroll, för att bygga styrka. Dessa klasser kan utföras av den som klarar av våra blå klasser med goda rörelsemönster och kontroll.
 • Upper -Styrketräning för främst överkroppen med krävande gymnastiska och viktbaserade övningar
 • Lower– Styrketräning för främst benen med krävande gymnastiska och viktbaserade övningar.

På Upper och Lower Red samt Cross tar vi endast emot de medlemmar som fått godkänt av sin Personliga Tränare på  de rörlighetstester som krävs för få delta på dessa klasser.
Då dessa klasser genomförs med tyngre belastning förutsätter det att teknik och rörlighet är god för att minimera skaderisk och förbättra prestation.

BLACK 

En mycket tuff nivå av klass där höga krav sätts på styrka, uthållighet och explosivitet. Här väntar en utmaning som oftast innebär korta men extremt intensiva pass. Dessa klasser rekommenderas till den som klarar av alla andra klasser med mycket god teknik.

 • Cross- Varierande helkroppsträning för hela kroppens kapacitet i styrka, rörlighet, uthållighet och explosivitet.