Address: Riddargatan 12, Stockholm 08-6114300

Personal

 

Glenn Bilby- Fysioterapeut

För 5 år sedan landade jag i Sverige med ambitionen att etablera den funktionella fitness- och behandlingsmetoden Redcord. Redcord är ett redskap jag ofta använder för att rehabilitera och träna mina patienter. Genom att hänga delar av kroppen i linor, öppnas fler möjligheter att komma åt muskler som annars är väldigt svåra att stimulera. Tidigare har jag arbetat internationellt som universitetslärare, med elitidrottare, rehabilitering och ergonomi. Min uppgift är att hitta orsaken till dina fysiska besvär för att sedan hjälpa och lära dig att arbeta upp din kropp på ett funktionellt sätt.

Utbildning:
Australiensk fysioterapeut  och träningsfysiolog

Andreas Byfeldt- Personlig Tränare

”Det behöver inte vara roligt för att det ska vara
roligt”

Efter många år inom idrotten började jag jobba med
träning. Idrott sliter hårt på kroppen, men med rätt träning så kan vi ta hand
om oss och hålla längre. Att en konsekvens av detta är en starkare och lättare
vardag är ju ett stort plus! Innan jag kom till UCSP jobbade jag med CrossFit, där jag både coachat och tävlat själv.
Jag tycker att hård träning är kul träning. Att pressa
gränser och få resultat är för mig väldigt tillfredställande.

Utbildning:
CrossFit L1 Trainer
CrossFit Mobility Trainer
Tyngdlyftarutbildning från SOK
Lic. Personlig tränare
HIT-ledare
FAUK -funktionell atletsik utvekling och korrigering
Eleiko Strength coach level 1
Cecilia Duberg- Psykolog och Yogainstruktör

”We are what we repeatedly do.
Excellence then, is not an act, but a habit.”- Aristoteles

Jag har, så länge jag kan minnas,
varit nyfiken på vad som gör att människor med lika villkor tolkar och förhåller sig till omvärlden så olika. Nu har jag sökt och funnit svar på flera av de stora frågorna om mental kapacitet, inom vetenskapen. Idag är jag
leg. psykolog sedan många år, specialiserad  inom hälsopsykologi och prestation, mental träning och ledarskap. Mina klinter är allt från personer som ska funka som bäst när de gäller; elitidrottare, artister och ledare, till
människor med en önskan om livsstilsförändring och utveckling. Med hjälp av förankrad psykologisk kunskap och effektiva metoder, coachar jag dig mot ökad närvaro i livet, större tillgång till inre resurser och tillsammans
bryter vi ner hinder för utveckling. Jag lär dig att självmant stärka ditt fokus och identifiera dina styrkor, på ett sätt som hjälper dig att både landa och fortsätta växa som människa. Man kan säga att jag är en PT – för din
hjärna!
Det är en ära att nu få vara med och bidra till din
utveckling och hälsa, med det proffsiga gänget på UCSP.
Jag är specialiserad inom hälsopsykologi, utveckling och prestationspsykologi och samarbetar med forskningsinstitut i Sverige, England och USA.

Utbildning:
Leg. Psykolog
Lic yogainstruktör

Johanna Alderin- Personlig Tränare

”Det sitter i huvudet!”

Fotboll och hästar var passionen i tonåren. Efter en knäskada hamnade jag hos sjukgymnasten och sedan på gymmet, där blev jag fast! Karriären började med spinningpass i Nyköping, sedan Balance training i Stockholm och nu äntligen på UC.

Vi ska ta hand om vår kropp så som vi tar hand om vår bil. Vi ska sätta den i rörelse, fylla på med bränsle och ge den service. Träna, äta, sova och ta hand om det som inte mår bra.

Utbildning:
Lic Personlig Tränare
Lic Kostrådgivare
Lic Level 1 Holistic Lifestyle Coach
Lic Spinninginstruktör
Lic Kettlebellsinstruktör
CrossFit Level 1 Trainer

Magnus Hagström- Personlig Tränare

”Alla kan träna!”

Träning måste i grunden ske med glädje. Får jag göra några roliga saker står jag ut med de mindre roliga. En kombination av rörlighet, styrka, intensitet och uthållighet med ständig variation kommer göra att kroppen ständigt är i utveckling mot varje enskilt mål.

Utbildning:
Frisvårdsutbildning
Idrottsmassör
Lic Funktionell tränare
Crossfit Endurance coach
Crossfit Level 1 Trainer
Lic Kostrådgivare
Lic Kettlebellinstruktör
POSE Running Level 1 instruktör
TRX instruktör
Tränarutbildning steg 1 (Triathlon)

Heidi A.Laurentinsson- Personlig Tränare och receptionsansvarig

”Keep it simple!”

Sedan examen 2001 har jag jobbat med träning och hälsa på heltid. Under åren har jag finslipat mina kunskaper och vidareutbildat mig samt provat på olika träningsinriktningar. Min specialitet under flera år har varit ”Holistic Health”, helhetshälsa. Poängen med detta är att man i träningen inkluderar välmående både i kroppen och i ”knoppen” samt kosthållning. Tänk en stol med tre ben; saknas ett ben så välter hela stolen. Jag anser att träningen framförallt ska vara individ anpassad, men också rolig; den bästa träningen är träningen som blir av!

Holistisk hälsa= Fysisk hälsa; 6 fundamentala rörelsemönster, Mental hälsa; vikten av återhämtning, stresshantering, Kosthållning; t.ex ”Metabolic Type” (äta rätt för ”sina gener”)

Utbildning:
Lic Personlig Tränare
Bachelor of Science, Health & Exercise Science
Lic Holistic Lifestyle Coach, Level 1 och 2

Sebastian Lindberg- Personlig Tränare

”Veni, vidi, vici”

En sprallig grabb på snart 30 år som tidigare spelat mycket bollsport, framförallt hockey. Hockeyn gav mig snedställningar som äntligen, efter en hel del slit, börjar försvinna. Jobbet med att försöka få bort snedställningarna har gjort mig rik på erfarenhet och kunskap. Nuförtiden är det mest gymnastik, tyngdlyftning och allt däremellan som gäller.
Efter många år av egen träning och träning av andra börjar jag äntligen hitta mitt sätt att se på träning,rörelse  och hälsa. Under dessa år har helheten blivit viktigare och viktigare, jag ser, förstår och prioriterar helheten. Att ha en kropp som är balanserad, rörlig och skapar sunda rörelser utan smärta är så mycket viktigare än att träna tungt. Samtidigt som det även är en förutsättning för att bli stark på riktigt.
Om det förr var ett estetiskt yttre som var viktigt för mig, är det nu en balanserad och optimerad rörelseapparat som gäller, med ett välmående som heter duga på toppen!
När vi rör oss sunt kan vi träna tungt.
 
Utbildning:
Lic Personlig Tränar
Funktionell Atletsik rörelseträning -FAUK
Lic Kostrådgivare
Kost och näringslära vid träning
Alternativ träning
Funktionell rörelsetränare
Kettlebell  instruktör
TRX instruktör individ/grupp

Hans-Olov Castergren- Naprapat

”Det man är bra på är roligt. Tränar man allsidigt, blir ju plötsligt allting kul!”

Efter att ha jobbat som naprapat/medicinskt ansvarig med olika idrottslag inom innebandy, ishockey, fotboll och även rehabansvarig för olika företag, har jag nu äntligen hamnat på UCSP.

Jag vill hjälpa kunder att slippa smärta i onödan, att bygga upp stabilitet och styrka från en optimalt fungerande rörelseapparat. Med teamet på UCSP kan alla känna sig trygga!

Utbildning
Dipl. Massör
Leg. Naprapat
Diverse fristående manipulationskurser och nervmobilisering
Dry Needling

Teresa Husen-  Näringsterapeut och Massageterapeut 

Med mina 16 års erfarenhet som personlig tränare, kostrådgivare och massageterapeut, har jag nu vidareutbildat mig till näringsterapeut. Tillsammans med ett individuellt anpassat träningsprogram behöver vi ett optimerat näringsintag för uppnå de bästa resultaten.
Träningen är beroende av bra kost, för din prestation och dina resultat. När vi tränar ofta och hårt är det extra viktigt att vi har rätt balans av vitaminer och mineraler i kroppen. Min ambition är att alla som kommer till mig ska må så bra som möjligt på alla plan!

Utbildning:
Lic Personlig tränare
Lic Kostrådgivare
Näringsterapeut
Massageterapeut
Frida Lindström- VD och Personlig Tränare

”Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår. -Nalle Puh”

Jag brinner för att inspirera till träning och god hälsa. För mig handlar god form om att ha en funktionell kropp, där musklerna samspelar med varandra, där man är full av energi och känner en harmoni mellan jobb, träning och privatliv. Jag började tidigt intressera mig av kostens betydelse för att kunna prestera på topp och kanske ännu mer för hur viktigt det är att förstå sambandet..att allt hör i hop, kost, sömn, träning och återhämtning/vila är naturligtvis väldigt viktiga pelare men även tankar och känslor påverkar mer en vi tror.

Att få möjligheten att arbeta med ett team som vi är på UCSP, som verkligen brinner för att få människor att må bättre oavsett träningsbakrund, om det så är att förenkla vardagen eller tävla på elit nivå är få förunnat. Att möta våra kunder där de är i dag och leda dem dit de vill är vår målsättning.

Utbildning:
Lic Personlig tränare
Lic Funktionell rörelse tränare
Lic Kostrådgivare
Lic Holistic Lifestyle Coach, Level 1
Heartmath coach
CrossFit Level 1 Trainer

Jessica Wallin- Receptionist

Just nu Mammaledig.

Jag stortrivs med att jobba i ett så glatt och positivt gäng och jag lär mig hela tiden nya saker.
Fotboll och ridning var något jag började med
när jag var riktigt liten men vid 14-års ålder var jag tvungen att välja och jag valde hästarna. Nu har jag en egen häst som jag kämpar med på min lediga tid.

Mitt favorit TeamTraining pass på UCSP är blå
cardio.

Patricia Stenius

Det är aldrig försent för något, du måste bara göra det nu och inte sen

 Jag är 25år och uppvuxen i Karlskrona

Jag har tävlat i allt från luftgevärsskytte till rullstolsdans och har 100-tals timmar Mario Cart spelande i ryggen.

Just nu är det tyngdlyftning och crossfit som tar upp mycket av min träningstid och med VM i tyngdlyftning i november och en lagsatsning i crossfit till Crossfit Games så blir det en hel del träning. 

 I och med träningen har jag fått ett intresse för kroppens funktion och form. Jag som kiropraktor vill gärna jobba med dig både på bänken med behandlingar och i gymet med träningen. Jag vill att du efter en behandling ska känna att du fått ut något av den och även fått med dig något för att kunna hjälpa dig själv att bli bättre. 

Utbildning: 

Leg. Kiropraktor 

Dipl. Massör